Cara Menyiapkan Sandwich Wanpaku Anak Malaysia Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Menyiapkan Sandwich Wanpaku Anak Malaysia Yang Menggugah Selera Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Resipi sedap dan mudah untuk Sandwich Wanpaku Anak Malaysia. #sarapan Sandwich ni viral katanya. Asyik lalu lalang di wall FB. Guna je sayur sedia dalam peti sejuk.

Sandwich Wanpaku Anak Malaysia Sebenonya Wanpaku Sandwich Wrap ni dah banyak kali juga Kakak buat, cuma kebiasaannya dia buat Sis memang tak nyempat nak amik gambar dan kongsikan gan korang, siap aje anak-anak terus makan. Pastikan sandwich dibalut kemas dengan menggunakan kertas minyak atau aluminium foil. Sandwich yang dibalut kemas akan memastikan kita dapat menikmati ke semua inti sandwich yang menyihatkan. Kamu bisa menyiapkan Sandwich Wanpaku Anak Malaysia dengan 9 bahan dan 5 langkah. Baginilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Sandwich Wanpaku Anak Malaysia

  1. Ambil 2 keping roti wholemeal.
  2. Anda perlu 3 sudu besar tuna dalam tin.
  3. Anda perlu 2 sudu besar isi ayam (direbus).
  4. Ambil 4 sudu besar mayonis.
  5. Anda perlu 6 keping daun salad.
  6. Siapkan 1 batang lobak merah.
  7. Anda butuh 1 biji tomato.
  8. Anda butuh 1 cawan hirisan kobis ungu.
  9. Anda butuh 1 sudu teh lada hitam.

Nik Nock mengucapkan selamat berjaya menghasilkan sandwich resepi wanpaku rendah kalori dalam versi anda tersendiri. Untuk Resepi Wanpaku Sandwich dan Cara Balut Wanpaku sandwich ni saya sediakan video tutorial di youtube. Baru berkesempatan untuk update kat blog ni. Okey tanpa buang masa, jom kita semak bahan bahan yang diperlukan untuk membuat Sandwich paling simple dan sedap ni.

Langkah-langkah membuat Sandwich Wanpaku Anak Malaysia

  1. Potong sayur-sayuran dan keringkan di atas tisu dapur..
  2. Campurkan tuna dengan mayonis dan lada hitam. Kacau. Campurkan pula isi ayam yang telah direbus dengan mayonis, kacau rata. Buka plastik wrap dan letakkan di atas pinggan. Letak roti di atas plastik wrap dan sapukan tuna di kedua-dua keping roti..
  3. Letak roti, kemudian susun sayur salad, lobak merah, kobis, timun dan tomato secara berselang seli. Letakkan juga isi ayam. Lapisan paling atas ditutup semula dengan daun salad..
  4. Tutup sayur-sayuran dengan sekeping lagi roti. Balut dengan kemas roti dengan plastik wrap. Tekan sedikit untuk memadatkan sandwich..
  5. Setelah itu potong sandwich menggunakan pisau tajam. Kemaskan plastik. Siap untuk dihidangkan..

RESEPI : PELBAGAI JENIS WANPAKU SANDWICH Hi! kalau korang perasan la, duk scroll fb mesti ternampak post pasal "wanpaku sandwich" kan? pastu mesti tertanya tanya apa benda wanpaku sandwich ni? wan paku jual sandwich ke 😂😅 lepas search kat youtube oh rupanya sandwich yang asal dari jepun. kalau tengok dari rupa sandwich tu, sekali makan memang kenyang cerita dia. Aku di kejutkan dengan sandwich yang tengah viral sekarang ini iaitu wanpaku sandwich. Sebesar-besar mulut nak di ngangakan untuk di makan dan di kunyah. Rupa pun menarik setelah di letak sayur-sauran kedalam wanpaku sandich.

Gratis Download ebook Resepi