Bagaimana Menyiapkan Tauhu Begedil Mabeles Yang Menggugah Selera

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Membuat Tauhu Begedil Mabeles Yang Enak Ikuti Caranya Dibawah. Hari hari TAUHU BERGEDIL MABELES mama eyam ni memanggil manggil kita. Tak pernah bosan nak order dari anak. Hari hari TAUHU BERGEDIL MABELES mama eyam ni memanggil manggil kita.

Tauhu Begedil Mabeles Tauhu begedil isi melimpah ruah macamni sedap dicicah dengan sambal kicap power. Resepi Homemade Tauhu Begedil Rasa Sedap, Isi Lebih Melimpah Banyak. Teringin nak mencuba resepi tauhu begedil yang lengkap isinya dengan lauk kegemaran lepas tu cicah pula dengan sambal kicap. Kamu bisa memasak Tauhu Begedil Mabeles dengan 13 bahan dan 7 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Tauhu Begedil Mabeles

  1. Siapkan 6 biji Kentang.
  2. Anda butuh Sepokok daun sup.
  3. Anda butuh Sepokok daun bawang.
  4. Siapkan 5 biji bawang merah.
  5. Anda perlu 1 ulas bawang putih.
  6. Siapkan 1/2 biji bawang besar.
  7. Anda butuh 200 gram daging @ayam cincang.
  8. Ambil 1 sudu kecil Lada sulah.
  9. Anda perlu 1 sudu kecil garam.
  10. Anda perlu 1 sudu besar serbuk perasa.
  11. Anda perlu Minyak untuk menggoreng.
  12. Siapkan 2 biji telur.
  13. Ambil Tauhu goreng satu plastik.

Jadi kami sarankan kalau anda nak buat resepi tauhu begedil ni. Potong tauhu dan buang isi didalamnya. ะŸะพัะปะตะดะฝะธะต ั‚ะฒะธั‚ั‹ ะพั‚ TAUHU BEGEDIL QIQI @ ATF MART (@qqtauhubegedil). So, kalau korang nak tauhu begedil boleh place order dengan cara WhatsApp kami, tekan je link ni https. Bahan Tauhu Begedil Tauhu kering yang selalu digunakan untuk tauhu bakar.

Langkah-langkah memasak Tauhu Begedil Mabeles

  1. Kentang di potong kecil dan digoreng.
  2. Bawang kecil dimayang dan digoreng.
  3. Sambil goreng Kentang tu bolehla hiris daun bawang dan daun sup. Ketepikan. Selepas itu, tumis bawang besar dan bawang putih seulas dan masak kan dgn ayam cincang sehingga masak.
  4. Dah siap tumis ayam boleh ketepikan. Masa ni bolehla tumbuk Kentang dengan lesung.
  5. Dah siap tumbuk lumat bolehla campur semua ya dalam satu bekas.masukkan daun sup, daun bawang, bawang goreng, daging ayam yang telah dimasak, serbuk perasa, garam dan inti tauhu goreng. Nak letak boleh xnak letak pun xpe..
  6. Tauhu goreng tu jgn lupa gunting bentuk tambah. Dan keluar kan isi. Masukkan dalam bekas Kentang tadi. Gaulkan sampai sekata dan bulat2 kn. Lepas tu sumbat dalam tauhu yg dah digunting tadi. Sumbat sampai penuh yer...
  7. Dah siap sumbat jadila cmni. Ni x goreng lg. Sebab siap lewat mlm dah. Kita letak dalam frozen dlu Esok2 baru goreng ๐Ÿคญ. Utk mlm ni. Goreng sikit je untuk test rasa ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹. Nnt nak goreng. Celup je dalam telur dan goreng. Kejap je lah masak sal inti memang dah masak..

Orang cakap sedap, tapi aku sampai hari ni tak pernah rasa. Watch and download full film, seasons and episodes on iflix. Tauhu Bergedil is a combination of Chinese and Javanese cuisines. This dish is innovated from the crushed meat. Celupkan tauhu ke dalam telur dan golekkan dengan tepung jagung.

Gratis Download ebook Resepi