Cara Memasak Puding Roti Karamel Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Memasak Puding Roti Karamel Yang Sempurna Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Puding Roti Karamel [Step By Step]. Anda mesti buat tau sebab ianya terbukti sangat sedap. Bahan - bahan yang digunakan untuk puding roti karamel ini ialah untuk pudingnya , anda perlukan roti putih.

Puding Roti Karamel Seperti membuat puding karamel roti ini pun demikian, tidak hanya puding karamel roti saja, puding yang Bahan Puding Karamel Roti. Puding roti karamel menggunakan campuran susu dan karamel, serta jeruk mandarin yang menjadi dessert lembut yang memanjakan lidah. Puding roti caramel akan dapat anda buat dirumah dengan mudah dan special. Bunda bisa menyiapkan Puding Roti Karamel dengan 9 bahan dan 3 langkah. Baginilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Puding Roti Karamel

 1. Anda butuh Puding.
 2. Anda perlu 1 tin susu cair.
 3. Siapkan 1/2 cawan gula.
 4. Anda perlu 1 sudu kecil esen vanilla.
 5. Anda butuh 5 biji telur gred A/B.
 6. Ambil 2 keping roti putih.
 7. Ambil 2 sudu besar susu pekat.
 8. Anda perlu Karamel.
 9. Siapkan 1 cawan gula kastor.

Untuk membuat puding roti silahkan basahi roti tawar yang telah dipotong dengan menggunakan susu cair secara. Puding Roti Tawar Saus Karamel Dapur Lova. Desert untuk hari ini, zur buatkan Puding Roti berkaramel, dah lama planning nakbuat, cuma cita-cita tergendala dek kesibukan menyiapkan tempahan kuih muih. Puding Roti Karamel by Sari Kitchen.

Cara membuat Puding Roti Karamel

 1. Gula kastor dipanaskan atas kuali dengan api yang perlahan sampai warna keperangan. Tuang ke dalam bekas..
 2. Blend semua bahan puding kecuali telur hingga sebati dan halus. Kemudian masukkan telur dan blend sekejap. ** jangan lama nanti puding banyak porosity=rongga.
 3. Tuang adunan ke dalam bekas berisi caramel dan kukus selama 20 minit..

Jom cuba Visit & Subscribe Our Channel. Mudahnya membuat puding roti karamel kukus. Lepas ini tak perlu beli dah kan. Resep Sweet Strawberry Puding dan Aneka Resep Puding dan Resep Aneka Puding Terlaris. Resipi kali ini adalah Puding Roti Caramel Tanpa Telur.

Gratis Download ebook Resepi