Cara Memasak Puding Roti Karamel Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Membuat Puding Roti Karamel Yang Enak Simak Caranya Dibawah. Puding Roti Karamel [Step By Step]. Anda mesti buat tau sebab ianya terbukti sangat sedap. Bahan - bahan yang digunakan untuk puding roti karamel ini ialah untuk pudingnya , anda perlukan roti putih.

Puding Roti Karamel Seperti membuat puding karamel roti ini pun demikian, tidak hanya puding karamel roti saja, puding yang Bahan Puding Karamel Roti. Puding roti karamel menggunakan campuran susu dan karamel, serta jeruk mandarin yang menjadi dessert lembut yang memanjakan lidah. Puding roti caramel akan dapat anda buat dirumah dengan mudah dan special. Anda bisa menyiapkan Puding Roti Karamel dengan 11 bahan dan 4 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Puding Roti Karamel

 1. Anda butuh Bahan Karamel.
 2. Siapkan 3 sudu makan gula.
 3. Ambil 1 sudu makan air panas.
 4. Anda butuh Bahan Puding.
 5. Siapkan 4 keping roti (dicarik).
 6. Ambil 1 cawan susu cair/segar.
 7. Siapkan 1 cawan air suam.
 8. Ambil 1/2 cawan susu pekat.
 9. Anda perlu 3 biji telur (dipukul sedikit).
 10. Siapkan 1 sudu kecil esen vanilla.
 11. Siapkan Secubit garam.

Untuk membuat puding roti silahkan basahi roti tawar yang telah dipotong dengan menggunakan susu cair secara. Puding Roti Tawar Saus Karamel Dapur Lova. Desert untuk hari ini, zur buatkan Puding Roti berkaramel, dah lama planning nakbuat, cuma cita-cita tergendala dek kesibukan menyiapkan tempahan kuih muih. Puding Roti Karamel by Sari Kitchen.

Cara membuat Puding Roti Karamel

 1. Panaskan pengukus. Untuk karamel, cairkan gula di atas api sehingga keperangan. Kemudian masukkan 1 sudu makan air panas dan kacau sehingga gula perang tadi larut. Tutup api..
 2. Untuk puding, carikkan roti ke dalam blender. Masukkan kesemua bahan puding yang lain dan blend hingga sebati..
 3. Kalau nak warnakan puding, bolehlah diwarnakan sebelum dituang ke dalam loyang..
 4. Kukuskan selama 20-30 minit. Biarkan puding sejuk dan bolehlah dimasukkan ke dalam fridge..

Jom cuba Visit & Subscribe Our Channel. Mudahnya membuat puding roti karamel kukus. Lepas ini tak perlu beli dah kan. Resep Sweet Strawberry Puding dan Aneka Resep Puding dan Resep Aneka Puding Terlaris. Resipi kali ini adalah Puding Roti Caramel Tanpa Telur.

Gratis Download ebook Resepi