Resep Memasak Bihun Goreng Tomyam Express Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Bihun Goreng Tomyam Express Yang Lezat Ikuti Caranya Dibawah. Patut tengok okay! #makan #food #cookingvideo #bihun #goreng #masak #telurmata #bihungoreng #soscili. Bihun dikenal sebagai jenis mi dari Tiongkok yang terkenal di seluruh dunia, termasuk Indonesia. Ada aneka hidangan berbahan dasar bihun yang memiliki cita rasa khas, seperti bihun goreng.

Bihun Goreng Tomyam Express Sebelum cuba resepi bihun goreng tomyam ni, jom layan dulu video yang kami sediakan kat atas ni dan jangan lupa subscribe YouTube Channel. Kekny jumpa resepi Bihun Goreng Tomyam ni dah lama tau, cuba baru baru ni nampak ada orang buat baru teringat nak buat. Allah senang sangat resepinya cuma pakai pes tomyam tu sahaja. Kamu bisa membuat Bihun Goreng Tomyam Express dengan 14 bahan dan 3 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk Bihun Goreng Tomyam Express

  1. Ambil 3 ulas bawang putih (diketuk).
  2. Anda butuh 3 ulas bawang merah.
  3. Anda perlu 1 ulas bawang besar.
  4. Anda perlu 2 sudu makan pes tomyam.
  5. Siapkan 2 sudu makan sos cili.
  6. Anda perlu 2 sudu makan sos tomato.
  7. Siapkan 2 cawan isi ayam dihiris kecil.
  8. Anda perlu 2 biji telur (dipukul sedikit).
  9. Ambil 1 ikat sawi.
  10. Anda perlu 3 keping fishcakes.
  11. Ambil 1/2 bungkus bihun (direndam air biasa dan ditos).
  12. Ambil Minyak untuk menumis.
  13. Anda butuh 1 sudu kecil Garam.
  14. Anda perlu 1 1/2 sudu makan Gula (kurangkan kalau nak pedas).

Lepas tu boleh tambah sos cili dan sos tiram sikit nak bagi rasa manis manis. Kalau agak-agak dah bosan dengan bihun makcik kantin, atau bihun singapore, bleh la try resepi mudah nih. Resepi ni aku amik dari Kak Ain. Bihun goreng tomyam sedap. Для просмотра онлайн кликните на видео ⤵.

Langkah-langkah memasak Bihun Goreng Tomyam Express

  1. Bawang merah dan besar dihiris (saya kena cincang menggunakan chopper sebab anak-anak tak makan kalau nampak ada bawang 💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️). Tumiskan bawang merah, besar dan bawang putih sehingga wangi..
  2. Kemudian masukkan pes tomyam dan kacau sebati. Masukkan ayam, batang sawi, sos cili dan sos tomato. Kacau rata. Masukkan juga garam dan gula mengikut kesesuaian..
  3. Setelah ayam masak, masukkan fishcakes dan telur. Masukkan bihun dan daun sawi. Gaul rata. Bolehlah diangkat dan dihidangkan..

Bihun Goreng TOMYAM Aroy Mak Mak 😋 Подробнее. Bihun Goreng Tom Yam Sedap Подробнее. Details of Bihun Goreng Tomyam Recipe By Ciksaloma Letsmasak Com Resep Makanan Resep Masakan Resep. Bihun goreng ini boleh dikatakan antara menu yang selalu masak kerana ia sesuai untuk makan pagi, waktu minum petang dan makan malam. Boleh juga di masak dalam pelbagai cara.

Gratis Download ebook Resepi